Frézia25. weblapja

SOK KICSI, SOKRA MEGY!

MIÉRT, miért?

Miért, pont ezeket választottam?

Mert, egymásra épűlnek a rendszerek !

Mivel?

1) 8x.hu a honlap készítésével

2) A 3V = Valós Változás Veled !

Egyben reklám, árúsítás lehetősége, a 3V piacon!

3) A költségek fedezetére, Kereds magad degesze!

Kiért?

4) Tedd mind ezt, a családért, a Családsegítő Programmal!

 

Egészségünk érdekében!

                                                                    Üdvözlöm!

 

 

Üzenet Szent Mihály arkangyal - 1 december 2011

http://translate.google.com/translate?hl=hu&sl=auto&tl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.thetruthseeker.co.uk%2F

 

 

Vágatlan

14.)  http://www.youtube.com/watch?v=IyZpIBnqWkw

15.)  http://www.youtube.com/watch?v=6-tMI_ztSuE&feature=watch_response

 

     E-mail üzenetek!            

Ajánlom figyelmetekbe. A cikk küldője onkológus orvos!!!   

Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról

 

 

 

     Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:

 

     1. Minden embernek vannak degenerativ - nem egészséges, azaz ráksejtek a szervezetében.

Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.

Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a csökkenésük okán a degenerativ ráksejteket, mivel azok már nem érik el a kimutatható mennyiséget.

 

     2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

 

     3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.

 

     4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti,

     táplálkozási és életmódbeli  tényezők.

 

     5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

 

     6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.

 

     7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.

 

     8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan  tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

 

     9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.

 

     10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

 

     11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

 

     A ráksejtek táplálékai:

 

     a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só  kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só .

 

     b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

 

     c. A ráksejtek virulnak savas környezetben . A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibio-tikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas,  különösen a  rákban szenvedők számára.

 

     d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek bevitele  érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius elpusztulnak.

 

     e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét , mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. 

Víz! Csak tisztított,  szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A  desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni. Lugos víz segíti a szervezetet.

     

12. Ahúsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.

 

13. Adaganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.

 

 

14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.

 

15. Arák a szellem, a test és a lélek betegsége . A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké  válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.

Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

 

16. Aráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A  napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

 

Végül még néhány praktikus tanács:

 

      - Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.

     - Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

 

     - Ne tegyünk műanyag  palackban vizet a hűtőbe - üvegben tároljuk !

 

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak , elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára.

Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.

 

Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.

 

Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.

 

Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.

 

Ezt a cikket mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben!   


MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG ORVOSOKNAK


Nyugaton már több éve alkalmazzák - és a mi orvosaink?Dr. Tullio Simoncini szerepelt az ECHO tévében prof. Dávid Tamás
műsorában; Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább
kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet
megelőzésként otthon is végezhetünk a Zapperrel ill. tisztítókúrákon
keresztül.Amerikában bestsellernek számít az a könyv, amelyet dr. Tullio
Simoncini római onkológus írt "A rák egy gomba?" címmel.

Évente tízmillió ember hal meg valamilyen daganatos betegségben. A
nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy
beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely
forradalmasíthatja a rákterápiát.
Huszonöt esztendős onkológia tapasztalataialapján Simoncini nem
kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mintegy fertőzés,
amelyet gomba okoz.
Az orvos évtizedekig gyermekrák osztályon dolgozott, ahol vizsgálni
kezdte a daganatokat. Azokat felvágva azt tapasztalta, hogy belül
mindig fehérek
voltak. Feltette magának a kérdést, egyáltalán mi a rák (ami még ma is
egy misztérium, hiszen legalább száz teória létezik a mibenlétéről)?
És mik az
áttétek?  S vajon mitől fehér a daganatok belseje?

Hosszas kutatómunka alapján arra következtetésre jutott, hogy a
daganat  "csak" egy tünet.  A rákot gombák, pontosabban a Candida
albicans okozza. Véleménye szerint, ha az ember ellenálló képessége
megrendül, vagyis az immunrendszere legyengül, szervezetében
mértéktelenül elszaporodnak az ott egyébként is jelenlévő gombák.
Simoncini a daganatok pusztítására egy újfajta természetes terápiát
alkalmaz, sikerrel. Az agydaganat, a tüdő-, amell-, a mellhártya, a
hashártya-, a gyomor-, vastagbél-, a bőr-, a prosztata- valamint a
húgyhólyagrák gyógyítására - katéteren keresztül,infúzió formájában öt
százalékos szódabikarbonátos oldatot juttat be a daganatot tápláló
érbe, ezzel öblögeti, mossa a mellhártyát illetve a hasüreget.A szódabikarbónás kezelésnek, szemben a hagyományos daganat ellenes
terápiákkal, semmilyen mellékhatása nincs - állítja a professzor, aki
intravénás adagolással, napi ötszáz milliliter öt százalékos
infúziótalkalmaz (hat napon át infúzió, amelyet hat nap szünet követ,
és ez ígyfolytatódik még négy-öt cikluson át). Szájon át adagolva egy
hétig két kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva is
segíthet. Ezzel párhuzamosan naponta ötszázalékos szódabikarbónás
fürdést valamint naponta három-hat alkalommal öt százalékos
szódabikarbonátos beöntést javasol.Tullio Simoncini professzor szerint
a szervezet méregtelenítése gyorslúgosítása, a magas
NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak és az immunrendszerünk
"megerősödik".Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt a pszoriázisnak,
amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz, gyógyítására is
talált gyógymódot. Ez nem más, mint az érintett terület hétszázalékos
jódtinktúrával való ecsetelése.- Az ötszázalékos szódabikarbónás,
plusz glukózoldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos
gyermekeknél is kiváló eredményeket, gyógyulástért el.A Simoncini-féle szódabikarbónás kezelést Amerikában, Németországban
és Norvégiában már alkalmazzák.DOKTOROK, ÉBRESZTŐ !!!!

E-mailben kaptam!

Tárgy: Életmentő ölelés
Címzett:


Egyikük súlyos szívbántalommal született, és az orvosok nem számítottak az életben maradására. Eltelt néhány nap és a csecsemő állapota még tovább rosszabbodott, a kislány közel állt a halálhoz. A kórházi nővér engedélyt kért arra, hogy a kórházi rendelkezések ellenére közös inkubátorba helyezhesse a babákat, ahelyett, hogy külön-külön lennének.Nehéz döntés volt, de az orvos végül is hozzájárult ahhoz, hogy egymás mellé fektessék õket, éppen úgy, ahogyan az édesanyjuk méhében is voltak. Az egészséges kisfiú valahogyan úgy nyújtogatta a karocskáit, hogy kicsi, beteg testvérkéje köré fonta. Hamarosan és minden látható ok nélkül, a kislány szívének állapota állandósult, majd gyógyulni kezdett. Vérnyomása és testhőmérséklete stabilizálódott.

Apránként egyre jobban lett és mára mindketten tökéletesen egészséges gyermekek. Az egyik újság felkapta a hírt, és fényképet készítettek a még mindig inkubátorban fekvő, egymást ölelő ikerpárról. A képet a következő aláírással jelentették meg: 'Életmentő ölelés'.

Megöleltél ma mindenkit, akit megölelhettél volna? ;)

Írta: Bölöni Bálint 2011. augusztus 11.

 

Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű !

 

Érdemes kipróbálni !
 

 

Csoda ital

Szükség van egy burgonyára, 
répára és egy almára.
Mossa jól meg vágja szét, és 
helyezze el a gyümölcscentrifugába
(facsaróba) és igya meg a 
levét azonnal frissen. Hozzá lehet addni
citromot vagy lime-ot hogy az 
íze frissítőbb legyen.
Ez a csoda ital a következő 
panaszokra van jótékony hatással:

1.  gátolja a rákos sejtek 
növekedését.
2. Gyógyítja a fekélyeket is 
megakadályozhatja a súlyos máj-, vese-és
hasnyálmirigy betegségeket.
3.  megakadályozza a 
szívrohamot és a magas vérnyomást.
4. Erősíti az immunrendszert.
5. Javítja a látást, enyhíti 
a vörös fáradt vagy száraz szemet,.
6. megszünteti az 
izomfájdalmat.
7. Méregtelenít, segít a 
székletürítésben, megszünteti a székrekedést.
Ezért a bőr sugárzó és 
egészséges lesz. Nagyon hatásos a
pattanások.ellen.
8. Javítja a rossz leheletet
9. Csökkenti a menstruációs 
fájdalmat.
10. csökkenti a lázat

Egyáltalán nincs mellékhatása.
 Nagyon tápláló és könnyen felszívódik!
Nagyon hatékony akkor is, ha 
szeretne fogyni. Legalább  2 hétig
fogyassza mindennap. Kérjük, 
ügyeljen arra, hogy csak frissen facsart
levet igyon.

MIKOR fogyasszuk:

  reggel éhgyomorra! Egy óra 
múlva lehet reggelizni. A gyors eredmény
érdekében igyunk 2-szer egy 
nap, reggel és 17 ra előtt.

Küldd el azoknak is akik 
egészségesen szeretnének élni.


Forrás: E-mailben kaptam.
A kúra alatt ne fogyasszunk 
tejtermékeket, tejet és édességeket.

 

NAGYON FONTOS TANÁCSOK:

Minden nap séta a friss levegőn !!! + Légzőgyakorlat:  orron be, szájon lassan ki.

Nyers gyümölcsök:         CSAK AZ ÉTKEZÉSEK KÖZÖTTI IDŐBEN FOGYASZTHATÓK !!!

Gyógyteákat         IS EKKOR FOGYASSZUNK, ÉS LEGALÁBB FÉL ÓRÁVAL

ÉTKEZÉS ELŐTT !!!

Zöldség- és gyümölcsleveket (sárgarépa, cékla, stb.)     UGYANÍGY !!!

BETEGSÉGEK OKAI: Kriticizmus: izületi gyulladást,

Düh: keléseket

Sértődés:  tumort  okoz, Bűntudat pedig behozza a fizikai fájdalmat a szervezetbe.

A GYÜMÖLCSÖK, ZÖLDSÉGEK, GYÓGYNÖVÉNYEK  JÓTÉKONY HATÁSAINAK ISMERETE ÉS ALKALMAZÁSA

NEM HELYETTESÍTI AZ ORVOSI DIAGNÓZIST ÉS KEZELÉST !!!

!!!    AZ ALÁBBI  GYÓGYMÓDOK  KIEGÉSZÍTÉSEKÉNT OLVASD EL AZ ANYAG  VÉGÉN LÉVŐ   BÜKKSZENTKERESZTESI FÜVES EMBER (SZABÓ GYÖRGY) TANÁCSAIT IS    !!!

AGYÁLLAPOT ERŐSÍTÉSE:

Rendszeresen fogyasszunk néhány szem mazsolát, diót,vagy mandulát. A szőlőcukor is az agy egyik fő tápláléka.

Jó az endívia saláta, mert az fokozza az agytevékenységet

AGYI-ÉRELMESZESEDÉS:

Jellemző a fülzúgás, feledékenység, fejfájás és szemfáradékonyság. Jó rá az akácméz. Az akácméz kihúzza a salakot a szervezetből, és lehúzza a vérnyomást.

Tanuljunk állandóan, mert az élesíti az agyat. Vagy keresztrejtvény-fejtés, megtanult versek ismétlése, nyelvtanulás.

AGYMŰKÖDÉST SEGÍTI:

dió almával

ALLERGIA:

Feketeretek-leve reggelente, kúraszerűen – egy kis pohárnyit. Szeleteljük fel a retket, és hintsük meg kandis-cukorral. Ezt a   gyógyító levet igyuk meg

Makrobiotikus étrend !

ALVÁSZAVAR:

Szárított almahéj-tea. Fél liter vízben 3 percig lassan főzni, majd citromfüvet rádobni. Kihűlés után citrommal és mézzel ízesíteni.

ANYAGCSEREZAVAR:

Dió – gyümölccsel együtt eléri a kívánt hatást. Érdemes a diót megpróbálni íróval vagy sárgarépával együtt fogyasztani.

ARANYÉR:

Tölgyfakéreg-ülőfürdő, vagy kamillás fürdő. Csalánlevél főzettel mosogatni rendszeresen a beteg testrészt, de a gyermekláncfű is jó. Fontos, hogy rendszeresen fogyasszon a beteg aszalt szilvát !

ARCÜREGGYULLADÁS:

Egészséges étrend! Búzacsíra, saláta, spenót, paradixcsomlé – mert antibiotikum van  bennük !

ASZTMA:

Mellőzük a tejet, tejterméket !!!, a lisztes készítményeket !!,  az édességet !! Mérsékeljük a folyadék túlfogyasztását !! Torma mézzel elkeverve.

Jó a szíverősítő galagonya-tea vagy rozmaring, ill. citromfű-tea.

ASZTMAROHAM:

Cseppentsünk levendulát forró vízbe, és ezt lélegezzük be !

ATOMPOR FERTŐZÉS:

Jelei lehetnek: izzadás, gyengeségérzet, fehér arc. Javallott: naponta almahéjtea, nyers saláta. Masszírozni rendszeresen: vese-, mellékpajzsmirigy-, anyagcsere- stb. pontokat.

AURA:

Ha nem akarjuk, hogy kilyukadjon az auránk, három hétre PATISSONBÓL készítsünk pörköltet

BAKTÉRIUMÖLŐ hatóanyagok: A keskeny útifűben, mentában, citromfűben, zsályában, a kolostorkertek virága, csodaszer: baktérium- és gombaölő,  fertőtlenítő és gyulladásgátló a forrázata.

BELEK méregtelenítése: körte

BÉLFÉRGEK ellen: (Gyerekeknél☺ nyers sárgarépa és nyers csemegekukorica

BÉLRENDSZERI PROBLÉMÁK: dió – almával is . Vastagbél működését segíti. 2 kávéskanálnyi koriander magot áztassunk 1 csésze forró vízbe10-15 percig. Étkezések között igyuk meg. Kiküszöböli a baktériumokat, enyhíti a felfújódást és a telítettség érzését. Segít a gyomorgörcsöt oldani.

BÉLRENYHESÉG: Hagyma: „az egészség elixírje. Kúraszerű használata tanácsos. Só nélkül !!! De mézzel, olajjal, paradicsommal együtt lehet.

BÉLTAKARÍTÓ: szilva, aszalt szilva (Az aszalt szilvát mindig mossuk le forró vízzel !!!!)

BÖJT : Hetente 1x ajánlatos. Pl. egy egész nap csak aszalt szilvaleves (szükség esetén + kevés barna kenyér.  !!!Figyelem: az aszalt szilvát mindig mossuk le forró vízzel !!!)

BŐRRÁK: Mindenféle rák a nyiroknál jelentkezik. Fontos, hogy a verejték kijöjjön. Csak a bodza virága jó teának. Lásd még:  „Rák”

CÉRNAGILISZTA-hajtó: a fokhagymás tej.

CUKORBAJ: Az orvosi szakvélemény fontos, de az étkezés átállítása is !!! C-vitamin pótlására savanyú káposztát. Cukor helyett REGGEL kevés méz még megengedhető, mert a szemnek viszont nagyon jót tesz. SOK MOZGÁS A SZABADBAN !!!!!! Napi másfél liter tea: babhéj, zsálya,  csalán Nyersen: petrezselyem. Nyers zöldség és gyümölcs (a gyümölcs cukrozás nélkül!) Benedekfű teája legyen időnként, de meghatározott rendben. Igen fontos a nagylábujj masszírozása. Búza helyett korpa és dió keveréke, és zöldségleves. Fontos az ágynyugalom is. Az ágy melegben regenerálódik a hasnyál. Vízhajtó lehetséges még külön is: tarackgyökérből. ÉPÍTŐ,  P O Z I T Í V   GONDOLATAI LEGYENEK !!!

COLITIS ULCEROSA: lásd:  fekélyes VASTAGBÉL

CSÍPŐIDEG GYULLADÁS: fekhely legyen mindig kemény, és feküdjünk mindig laposan. Szükséges az ülőfürdő. Ebbe tegyünk borókaágacskát. Bedörzsölni a fájó tagot lehet úgy, hogy alkoholba áztatunk10 napra páfránygyökeret, leszűrjük, és ezzel dolgozunk naponta. Vagy alkalmazhatunk párakötést kámforszeszes kivonattal, vagy kamilla- ill. cickafarkfűvel. Tea: Bodza vagy orbáncfű Nem szabad hidegre ülni és álldogálni sem !!!

CSONTERŐSÍTŐ: Pl. szezámmag (az egyik legjobb kalcium-forrás), petrezselyem, cseresznye

DEPRESSZIÓ: Dió – almával,  citromfű

EKCÉMA: Z A B T E A   fogyasztása. Hosszú ideig éljünk vele! Napi adag: 1 liter vízhez 1 kanál zab, lassú tűzön 10-15 percig főzzük. Fontos a nyers koszt !

EKCÉMA ÉS EGYÉB KIÜTÉSEK: Forró kamilla teában „füröszteni”, majd tejes étolajjal bekenni (2 ek étolajba  fél kávéskanál forralt tejet kell tenni) +  ZABTEA fogyasztása

ELEKTROSZMOG ELLEN: Friss sárgarépa vagy leve

EMLÉKEZŐTEHETSÉG erősítése: Igyunk rendszeresen bodzateát  és citromfűteát! Fogyasszunk legalább 1 csokor petrezselymet naponta. Tanuljunk versrészleteket, memorizáljunk.

EPEKŐ, EPEHOMOK: Reggelente kúraszerűen egy kis pohárnyi fekete retek leve. Szeleteljük fel a retket, és hintsük meg kandis cukorral. Ezt a gyógyító levet igyuk.

EPILEPSZIA: Forduljunk orvoshoz! Ha nincs orvosi segítség: Homlokra, tarkóra kelkáposzta pakolást tenni 1-1 órára. Mindig a kelkáposzta belső oldalát használjuk fel. Elgöngyöljük egy üveggel a kelkáposzta rostjait, hogy ne törjön. Utána bedörzsölni oliva olajjal ezt a tájat 3 percig. Este lefekvés előtt bevenni mézel kevert oliva olajat. (2 ek) Főzzünk fűszermentesen, mert a fűszer előidézheti az epilepsziás rohamot. Cukor helyett mindig mézet használjunk. Főzzünk húsmentesen. Diéta: tilos a szesz, kávé, bab, borsó, vörös- és fokhagyma, bors, mustár, szalonna, füstölt húsok. Cickafark vagy rozmaring tea.

ÉDESÍTÉS: Lehetőleg akácmézzel, ne cukorral

ÉGÉSI SEBEK : Kézen: reszelt nyers burgonya (nyers) mézet az égési sebre. - Megégett bőrfelületet először is azonnal hideg víz alá tenni, míg a tüzesség le nem csillapszik. Utána 2 tojás fehérjét felverni, és  az égett bőrre rákenni – lassan, rétegesen !! (Első réteg megszárad, hártyát képez, rá a második réteg, stb. kb.) Másnapra a BŐR IS REGENERÁLÓDIK, NYOMA NEM MARAD AZ ÉGÉSNEK !!!

ÉRELMESZESEDÉS: Alma,  szezámmag, idősebb korban:  galagonya-tea 1 és negyed liter vízben felforralni 20 dkg cukrot, mikor langyos lesz, hozzáadni 8 dkg darabokra vágott tormát,  8 dkg darabokra vágott fokhagymát, 2 egész citrom héját felszeletelve, és a levét belenyomni. Mindezeket egy 2 literes uborkás üvegbe tesszük. Jól összekeverjük. Lazán lekötjük papírral, és 14 napig hűvös helyen állni hagyjuk. Közben párszor felkeverjük. Leszűrve üvegbe palackozzuk, bedugaszoljuk. Dózis: reggelente, éhgyomorra egy-egy kupicával fogyasztunk belőle. Ez a mennyiség egy kúra. Kis pauza után megismételhetjük.

ÁLTALÁNOS FELFRISSÜLÉST ÉS KÖZÉRZETJAVULÁST EREDMÉNYEZ. AZ EREK BŐVÜLTEK LESZNEK. SZABADABB LESZ A KERINGÉS, MEGTISZTUL MINDEN FELESLEGES MÉSZLERAKÓDÁSTÓL. ELMARAD A SZÉDÜLÉS, FEJFÁJÁS.!

ÉRRENDSZERI BAJOKRA: cickafark-tea

ÉRSZŰKÜLET a lábban: Az orvos tanácsán kívül: Ne fogyasszunk erős fűszereket, és kerüljük a só fogyasztását!

ÉRTISZTÍTÓ: petrezselyem, fokhagyma

ÉRPÁNT-ÉRZÉS A COMBON: Meridián masszírozás rendszeresen. + Étrend átalakítás

FAGYÁS: Levendulaolaj – jó ecsetelőszer.- a viszkető bőrt bekenni vele.

FEHÉRFOLYÁS: Makrobiotikus étrend követése. Fehér fagyöngy teát(hideg vízben  áztatni)  inni, és fürdőtkészíteni belőle (a fagyöngyöt csak hideg vízben áztatjuk, nem főzzük). A betegség gyógyulása hosszadalmas.

FEJFÁJÁS: Reszelt torma vagy vöröshagyma gézbe csavarva, tarkóra.

FEKETE HÁLYOG: (népi elnevezés):        Forduljunk azonnal orvoshoz !

FOGÍNYGYULLADÁS: Hagyma: „az egészség elixírje” (Kúraszerű használata tanácsos!) SÓ NÉLKÜL!, de mézzel, olajjal, paradicsommal együtt lehet.

FORGÓCSONTOK fájdalma: Borban megfőzött, darával összekevert kakukkfű. Ezt a főzetet kell a fájó testrészre helyezni.

FOLYADÉKBEVITEL: lásd:  „Helyes IVÁS-ról”

FÜLFÁJÁS: Tarkóra tett fokhagymapakolás Fokhagymagerezd tisztítva  fülbe téve – amíg az orvoshoz érünk. Forró sót NEM AJÁNLOTT  a fájó helyre tenni, mert a gennyet szétdobja! Jobb a felvágott, megforrósított vöröshagyma bekötve egy  zsebkendőbe, majd a fülre téve, és puha ruhával betakarva. Segít a gyulladás gyorsabb lejátszódásában.

FÜLZÚGÁS ellen: Orvoshoz fordulni (lehet agyi érelmeszesedés is). Akácméz rendszeres fogyasztása. Kövirózsa levelének elrágcsálása

GOMBÁK ELLEN: Kakukkfű tea. 1 teáskanál növényt leforrázunk 2 dl vízzel. Hagyjuk állni 4-5 percig. Leszűrjük, reggel és délután fogyasztjuk.

GÖRCSOLDÓ: Citromfű !Teaként vagy nyersen fűszerként. - „Erősíti a főt, jót tesz a testnek, elhajtja a rossz gondolatokat, tisztítja a légzést”

GYOMOR: Jó a gyomornak  a reggel fogyasztott nyers burgonyalé

GYOMORFEKÉLY: Nyers krumpli leve, étkezés előtt meginni. Csak kúraszerűen! Nyers sárgarépa-lé is jó. - akácvirág+fehér árvacsalán+kálmosgyökér Egyenlő arányú keverékükből 1-1 evőkanálnyit leforrázni reggelente, 20 percig  állni hagyni, majd leszűrni. Főétkezések előtt 3 részletben meginni. - Cickafark, + apróbojtorján + fehérmályva + körömvirág + édesgyökér teakeverék.

GYOMORRONTÁS: Folyadékot igyunk, DE NE CUKROSAT ! Könnyű ételek,  pl. vízben főtt burgonya – amíg a gyomrunk meg nem nyugszik. Citromfű, menta, kakukkfű tea

GYOMOR-RENYHESÉG: Hagyma – kúraszerű használata só nélkül!!!, lehet mézzel, olajjal,  paradicsommal együtt.

GYOMORSAV: HA SOK: Nyers krumplilét inni az étkezések előtt fél órával. Savas ételek, húsok, tejtermékek mellőzése. HA KEVÉS: Keserűt fogyasztani. Ezerjófű tea .

Emésztőrendszer erősítésére: cékla-lé, vagy -saláta olajjal, almával, hagymával. Kúraszerűen fogyasztani, időnként  szünettel.

GYULLADÁSOK: Gyulladások ellen Zsálya-tea: 1 liter forrásban lévő vízbe 1 ek aprított zsályalevél. Pontosan 3 percig forraljuk, tűzről levéve egy kis kanál mentalevelet bele. 10 percig állni hagyjuk, és leszűrjük.

Homlok-gyulladásra: Egészséges étkezés ! Búzacsira, saláta, spenót, paradicsomlé – mert antibiotikum van bennük.

HAJHULLÁS: Oka lehet: gyenge vérkeringés, szívgyengeség, májbetegség, hajgomba vagy a haj festése. Meg kell szüntetni az előidéző okot! Azután a hajgyökér megerősítése: ecetben főzött csalángyökérrel  bedörzsölni a fejbőrt. Levendula-olaj + alkohol   fele-fele arányban. Bedörzsölni a fejbőrbe.

HALLÁS, NAGYOTHALLÁS: Kövirózsa levelét megtörve, a kijövő cseppet a fülbe téve. Ezt addig ismételjük, amíg a hallásunk nem javul. A fülcsont mögötti részt finoman masszírozni.

HANGSZÁL PROBLÉMA: Édesgyökeret, fekete cukrot vagy szalmiák cukrot szopogatni. Légcső-gégefő masszírozás.

HASNYÁLMIRIGY GYULLADÁS: A-, E-vitaminhiány a szervezetben, esetleg zsírmáj vagy alkohol van jelen.

-Élénkítő: Kákics – salátának !!! Igy háromszor annyi vas, C- és A-vitamin van benne, mint hasonló más növénybe.

HÖRGHURUT: Levendulát cseppentsünk forró vízbe, és ezt lélegezzük be. Reszelt tormát – fejünket pokróccal kicsit  letakarva – lélegezzük be. Torma mézzel elkeverve.

IDEG-BÉNULÁS, GYULLADÁS, ZSÁBA: Diéta,  káposztapakolás a gerincre, sok mozgás,

Szklerózis multiplex  türelem, masszírozás: vese, hólyag, mirigynél.

- Ülőidegzsába:  ld.  „Ü”

- Csípőideg-gyulladás :  ld.  „CS”

IDEGRENDSZERI – Még nem szervi baj állapotában:

Teák: gyermekláncfú gyökér, zsurló, csipkebogyó, cickafark egyenlő arányban. Természetes táplálkozás. Önszuggesszió, reflexmasszázs.

INFLUENZA  ellen:

- Reszelt alma céklával, citromos vízzel.

A kicentrifugázott levük még jobb !!!!

- Gyógyteák: kakukkfű, körömvirág, zsálya, hársfa, bodza

- káposzta, csalán, torma

- Fokhagymát szétnyomni, mézet rá, és úgy lenyelni

- vöröshagymára fél citrom leve – úgy enni.

- Vöröshagyma héját rövid ideig főzni, ízesíteni mézzel. Segíti a felköhögést.

- Reszelt tormát – fejünket egy picit betakarva – lélegezzük be.

- Váladéktól megszabadulni: Kakukkfű tea (csak forrázni szabad !

- Majorannát  kevés zsíron, fedő nélkül forrósítsunk fel. Amilyen  melegen csak bírja a kezünk,

kenjük fel a majorannát a beteg  hátára és V-alakban elöl a mellkasára is.

- Állati fehérjék (tej, hús, vaj,stb.) teljes mellőzése

- Gyümölcs, zöldség, gabonafélék, burgonya fogyasztása

- Sok folyadék, és könnyen felszívódó szénhidrátok (fehérkenyér, zsemle, méz, stb.)

INFLUENZA + LÁZ ellen: Nyers cékla, alma és citrom leve – centrifugálva.

ISIÁSZ:

Álldogálni nem szabad. Hidegben és hidegre sose üljön le! Kiváltképp legyen óvatos az „emberes”- hónapokban. Teája lehet bodza, orbáncfű és nyírfalevél keveréke.

A borban megfőzött, darával összekevert kakukkfű-főzetet a fájó testrészre helyezni. Nyáron felvágott paradicsomot tegyünk rá.

A helyes IVÁS-ról:

2 phár víz rögtön felébredés után – segíti a belső szervek működését.

1 pohár víz 30 perccel étkezés előtt- elősegíti az emésztést

1 pohár víz fürdés előtt - csökkenti a vérnyomást

1 pohár víz lefekvés előtt - megelőzi az agyvérzést, és az alvás közben  gyakran előforduló

szívrohamot.

KELÉS :

Nyers mézet rátenni. Fertőtlenít, tartósít.

Hámozott, karikázott krumplit reggel és este a fájós részre.

KOLESZTERIN-Csökkentő:

Pl. hidegen sajtolt olaj (olivaolaj), reszelt torma, petrezselyem, méz fokhagymával, csalántea.

KÖHÖGÉS  ellen:

1 fej héjas vöröshagyma főzete mézzel, citrommal. 10 percenként 1-1 korty gargarizálva majd

lenyelve.

KÖSZVÉNY:

Szőlő, alma, naspolya, gyermekláncfű kefírbe keverve. Jó a reggel fogyasztott nyers burgonyalé. Rozmaringot 10 napig áztatunk alkoholban, majd leszűrjük.(A 10 nap alatt néha rázzuk fel. Ezzel kenjük a fájós testrészeket. Rozmaring-főzet: segíti az agyműködést is, frissíti az emlékezetet, jó szél- és epehajtó. Javítja az emésztést.

KULLANCSCSÍPÉS: Igen fontos a csalántea hosszadalmas fogyasztása. Rendszeres, naponkénti masszírozás: fej, hipofizis, gerinc és idegvégződések pontjainál.

KULLANCSELTÁVOLÍTÁS ŐRSÉG-I MÓDRA: Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlenül a-  belénk fúródott- kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk. A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára, mert nagyon szereti a foszforos illatot,képes elhagyni miatta a testünket, és így még véletlenül sem marad bennünk a feje sem.

KULTÚRMÉRGEK:

Kedvenc mérgeink: pl. a kávé:  epesav okozója. Igen rosszat tesz a vesének. A  cukor: 1 kockacukor elvihet egy napi összes vitamint a szervezetből. Lásd még:  „Mérgek”-nél

L Á B :

Hideg lábakat este csalánteában áztatni. Jó és nyugtató az esti rozmaring-lábfürdő

LÁBDAGADÁS: Főzésnél konyhasó helyett  tengeri só minimális mennyiségben !!! Csak akkor az ételbe, ha már készen van !

LÁBÉRSZÚKÜLET:

Fokozzuk a vérkeringést: Kinyújtott lábbal háton fekve, majd oldat fekve, aztán hason és végül a másik oldalon fekve körözzünk! Majd térdben behajlított lábbal ugyancsak irjunk le köröket mind a négy helyzetben. Dolgozzunk mind a két lábbal ! Vigyázat: a hirtelen mozdulatok károsak lehetnek !

LEGYEK, SZŰNYOGOK ellen:

Bazsalikom ablakba, balkonra. Fahéj-szegfűszeg-főzetet kis tálkákba kirakni (asztalra, ágy mellé) (a vanílliáscukor nem jött be!)

LÉGÚTI BETEGSÉGEK:

Kakukkfű, torma, vöröshagyma nyers reszelt. Káposzta, csalán, szezámmag. Vöröshagymára fél citrom leve – úgy enni.

LÉGCSŐHURUT:

Hagyma: „az egészség elixírje. Kúraszerű használata tanácsos. Só nélkül !!! De mézzel, olajjal, paradicsommal együtt lehet. Reszelt tormát – fejünket egy picit betakarva – lélegezzük be. Váladéktól megszabadulni: Kakukkfű tea (csak forrázni szabad !

LUMBAGO : Orbáncfű-olajos bedörzsölés- virágát befőttesüvegbe + felönteni olivaolajjal. 2 hétig napon tartjuk, majd leszűrjük. Sötét üvegben, hűvös helyen tároljuk.

MÁJ –nak jó: - a reggel fogyasztott nyers burgonyalé, Gyermekláncfű kefírbe

MÁJSORVADÁS: Csipkelekvár vagy tea maggal együtt fogyasztva. Tea: 1 liter naponta: zsurló, orbáncfű, csalán, tarackgyökér egyenlő mennyiségben Ezt este beáztatni, reggel felforralni.

MEDDŐSÉG ESETÉN: Csalántea, fontos a  gólyaorrfű tea.

MÉZ :

IDŐSEK NE FOGYASSZANAK PEMPŐS MÉZET !

LÉPES MÉZET NE EGYÜNK! MÁRMINT  LÉPET NE!

MÉREGTELENÍTÉS:

= az immunrendszer erősítése, a szervezet teljes kitisztítása, a máj erősítése.

- Izzasztás,

- Nyersen sárgarépa- és céklalé fogyasztása nagy mennyiségben

- Hús mellőzése

- gyógyteakúrák: bodza, hárs, csalán(napi másfél-két liter!),

diólevél, zsurlófű,  cickafark, körömvirág, nyírfalevél

HÁROMFÉLE TEÁNÁL TÖBBET NE KEVERJÜNK ÖSSZE, MERT A

SZERVEZET NEM EMÉSZTI MEG, NEM DOLGOZZA FEL!

Ezeket a teaféléket ne alkalmazzuk szív- és érrendszeri  megbetegedéseknél !!!

- Alma-kúra: Étkezés előtt naponta 3 alkalommal enni.  „Naponta 3 alma az orvot is távol

tartja” !

- Belek méregtelenítése:        körte

- Szervezet kimosója: dinnye

MÉRGEK:

Kedvenc mérgeink: pl. a kávé:  epesav okozója. Igen rosszat tesz a vesének. a  cukor: 1 kockacukor elvihet egy napi összes vitamint a szervezetből

MÉRGEZÉS (Toxémia):

Leárnyékolni a fekhelyet.

Salátaféléket kell készíteni, de só nélkül !

Csalánteát kell készíteni.

A folyadék desztillált víz legyen!

Masszírozás – különösen az ujjhegyeket !

MIRIGYEK-nek jó:

Gyermekláncfű – aprítva, kefírbe keverve

Reszelt torma

NÁTHA :

- Zsebkendőre levendulát csepegtetni, és ezt belélegezni.

- Mellkast disznózsírral kenegetni.

- Jó meleg, mézzel ízesített gyógyteát inni.

- Majorannát  kevés zsíron, fedő nélkül forrósítsunk fel. Amilyen melegen csak bírja a kezünk,

kenjük fel a majorannát a beteg  hátára és V-alakban elöl a mellkasára is.

NYIROK-GYULLADÁS:

Egészséges étrend !

- Búzacsira, saláta, spenót, paradicsomlé – mert antibiotikum van  bennük.

NYOMBÉLFEKÉLY:

Cickafarkfú – főzete védi a nyálkahártyát, segíti a sejtek regenerálódását. Antiszeptikus,

hámosító, összehúzó hatású.

NYOMELEM- ÉS VITAMINSZÜKSÉGLET:

Búzacsira, gabonamagvak csirái, olajos magvak

Összes nyomelem:  szilvában

OLAJTERÁPIA: Ha úgy érezzük, egészségünk nincs egészen rendben:

Az egy evőkanálnyi olajat csak szürcsölni-szívni kell, és persze ha megfehéredett, kiköpni! A gyógyító eljárást a szervezet bonyolítja tovább. Azonnal megkezdi az olaj a

gyógyítást. Figyelem!!!: Kiköpés után a szájat kiöblíteni, kitisztítani, mert a „folyadék mérgező”!!! EZT AZ OLAJAT LENYELNI TILOS !!!

ORRMELLÉKÜREG-GYULLADÁS: - Reszelt tormát – fejünket egy picit betakarva – lélegezzük be.

ÖREGEDÉS-LASSÍTÓ: Fokhagyma

PATTANÁSOS ARCRA: Tyúkhúr-saláta

PÁRAKÖTÉS: Lehetséges kámforral, kamillával, cickafarkfűvel vagy almaecettel.

PROSZTATA: Nagyobbodásnál: naponta 1 kanál  tökmagolaj

RÁK –Megelőzés: Az orvosi kezelések, előírások mellett: SZIGORÚ ÉTREND !!  DE a nyers koszt még egészségesebb !

TIlOS: állati fehérjét, lisztes ételeket, édességet enni !

Szilva : sejtburjánzást csökkentő

Cseresznye,

Bőrráknál: Teának csak a bodza virága jó !

REUMA:

- Szőlő, alma, naspolya, gyermekláncfű kefírbe keverve.

- Jó a reggel fogyasztott nyers burgonyalé.

- Élő macska szőrzetéből puha anyagú zacskóba tenni, majd ezt a fájó gócra fektetni.

- Reszelt torma gézbe csavarva, 10-20 percig a fájó részre. !!! Előtte jól bekrémezni !!!

ROVARCSÍPÉSRE:

- Nyálazzuk be a csípés helyét, és tegyünk rá: - összezúzott fokhagymát, vagy összezúzott vöröshagymát, vagy nyers burgonyát, vagy orvosi zsálya levelét.

SALAKTALANÍTÁS: Akácméz reggel,  gyermekláncfű-saláta, körte

SCLEROSIS MULTIPLEX:

Diéta, különösen az aludttej jó! Agyag- vagy káposztapakolás hátul a gerincre. Masszírozás a mirigy-, anyagcsere-, vese-  stb. pontokon. Sok mozgás, és TÜRELEM, TÜRELEM, TÜRELEM.

SEB : (Gennyes seb) - Hámozott, karikázott krumplit tegyünk reggel és este a fájós részre.

SZAMÁRKÖHÖGÉS: Fekete retek: kivájt közepébe mézet tenni, amikor már leveses, meginni.

SZÁJSZAG, Rossz szájíz: ánizsmag rágcsálása

SZEM : Először mindenképpen orvoshoz fordulni. Együnk nyerset naponta: pl. fokhagyma, petrezselyem, használjunk fűszerként kakukkfüvet, mentát, csalánt.

Dió – almával is, sárgarépa

Gyengülő látás: - Kérhetünk az orvostól A,B,E-vitamint. (Igen jó a ligetszépe olajos változata teába éppúgy mint a szembe csöpögtetve.)

- Kettős látás:   Naponta igyunk 7 dl almahéj-teát (csak piros héjú almából !!!)

- forraljuk 5 percen keresztül LASSÚ FŐZÉSSEL ! Fogyasszunk rendszeresen nyers ételeket.

SZÁRAZ SZEMRE

Kamillás vattát tegyünk. A kamillát ne főzzük, csak forrázzuk le. Ha főzzük, savas lesz, és az nem jó

SZEMGYENGESÉG veleszületett: A-vitamin és sárgarépa-lé egész életében.

SZÉDÜLÉS:

Az okot kell felderíteni. De jó, ha a kéz kisujj tövét belülről megmaszírozzuk, így visszanyerhetjük egyensúlyunkat. Homlokunkra gyakoroljunk nyomást.

SZÉDÜLÉS, GÖRCS, IDEGESSÉG: Feltételezhető a magnézium hiánya. Javasolt: kukorica, borsó, zabpehely, héjazott mandula.

SZÉKREKEDÉS: Lehetőségek a gyógyulásra: hashajtó elhagyása. Hasmasszírozás. Megpróbálni, mire áll át a szervezet szívesen: aszalt szilva, lenmag egyben, kevés  vízzel bevenni. Szilvalekvár, homoktövis lekvár,  Tamarin lekvár. Ha bírja az epe: reggelire egy evőkanál oliva olaj. Feketeretket felszeletelni, meghinteni kandis cukorral. Ebből a gyógyító léből inni reggelente egy kis pohárnyival – kúraszerűen használva.

SZÍV: Alma, szőlő, mazsola, galagonya-bogyó ill. –tea.

SZÍVBAJOK, -PANASZOK:

Tea: 1 és negyed liter vízben felforralni. 20 dkg cukrot, amikor langyos, hozzáadni 8 dkg darabokra vágott       tormát, 8 dkg darabokra vágott fokhagymát, 2 egész citrom héját felszeletelve és a levét belenyomni. Mindezeket egy 2 literes uborkás üvegbe tenni. Jól összekeverni, lazán lekötni papírral, és 14 napig hűvös helyen állni hagyni. Közben felkeverni.

Dózis: Reggelente éhgyomorra egy-egy kupicával fogyasztani. Ez a mennyiség egy kúra. Kis pauza után megismételhető. Általános felfrissülést és közérzetjavulást eredményez. Az erek bővültek lesznek. Szabadabb lesz a keringés, megtisztul minden felesleges mészlerakódástól. Elmarad a szédülés és fejfájás is.

SZÍVINFARKTUS: Ha csak a gyanú is fennáll, HÍVJUNK AZONNAL ORVOST! Addig pedig gondoskodjunk a beteg nyugalmáról.

SZÍVIZOM: - Mazsola, szárított szőlő

SZÍVIZOMGYULLADÁS: Mindig legyen rendben vizeletünk, székletünk. A gyulladást ugyanis a húgysav okozza. Savtermelő ételek mellőzése, igyunk tyúkhúr-teát.

SZÜRKEHÁLYOG:

Sós szemfürdő:

- 1 liternyi állott vízbe tegyünk egy kávéskanál nem jódos sót. Tegyük arcunkat csukott szemmel a vízbe, és a víz alatt nyissuk ki a szemünket. Számoljunk 3-ig. Majd becsukjuk a szemünket, kijövünk a vízből, kinyitjuk szemünket, és pislogunk néhányat. Ezt megismételjük háromszor. Csak az arcot mossuk meg utána, a szemet és környékét ne! Kb. másfél óráig ne menjünk ki a levegőre, nehogy megfázzon a szemünk. Ezt a kúrát naponta ! Együnk sárgarépát, vagy igyuk a levét rendszeresen.

TAVASZI FÁRADTSÁG: - zsenge csalán felaprítva, vajba keverve, barna kenyéren

TOROKGYULLADÁS: - Búzacsira, saláta, spenót, paradicsomlé – mert antibiotikum vann bennük.

TÜDŐTÁGULÁS: - Levendulát cseppentsünk forró vízbe, és ezt lélegezzük be!

TYÚKSZEM: - Fogyó holdkor sózott vagy ecetes hagymát 3 órán át rajta tartani, utána könnyen kivehető. Szappannal kevert fokhagyma is ugyanolyan jó.

ÜLŐIDEGZSÁBA: - Meleget ne alkalmazzunk a testre ! Szükséges az ágyban-maradás gyógyulásig.  A fekhely legyen mindig kemény, és feküdjünk mindig laposan.

- Szükséges az ülőfürdő. Ebbe tegyünk borókaágacskát. Bedörzsölni a fájó tagot lehet úgy, hogy alkoholba áztatunk10 napra páfránygyökeret, leszűrjük, és ezzel dolgozunk naponta.

- Vagy alkalmazhatunk párakötést kámforszeszes kivonattal,

- vagy  kamilla- ill. cickafarkfűvel.

- Tea: Bodza vagy orbáncfű

- Nem szabad hidegre ülni és álldogálni sem !!!

VASTAGBÉL:

- VASTAGBÉL PROBLÉMA: - A joghurt-evés megállítja a rothadást. Dió – almával is. Segíti a vastagbél működését.

- VASTAGBÉLGYULLADÁS: - Makrobiotikus étrend! Tej, tejtermékek, lisztes készítmények, édességek mellőzése! Torma mézzel elkeverve

- FEKÉLYES VASTAGBÉL: (Colitis ulcerosa) Minden Szaturnusz év rossz a számára. A colitisnél mindig számításba kell venni valamilyen, esetleg fel nem ismert allergiát vagy asztmát is!

Amennyiben nem búzaérzékeny, térjen rá a makrobiotikus étrendre:

- étele 55 %-a legyen gabona.

- teája álljon a bélnyugtató zsálya, csalán és apróbojtorjánból.

- hagymát ne egyen!

Presszúrapontok: patkóbél, nyirok, bél, gyomor a megfelelő sorrendben.

Nyers saláta. GONDOLATAI NE HÁTRA, CSAK ELŐRE NÉZZENEK !!!

VESE - BAJ: - Csipkelekvár vagy tea maggal együtt fogyasztva.

Tea: 1 liter naponta: zsurló, orbáncfű, csalán, tarackgyökér egyenlő mennyiségben Ezt este beáztatni, reggel felforralni. Nyirok-masszírozás, naponta két órán át.

- Élénkítő: - Gyermekláncfű (kákics) salátának. Így háromszor annyi vas, C- és A-vitamin van benne, mint más hasonló növényben.

VESZETT ÁLLAT HARAPÁSA: - Az orvosi ellátás után a sebre reggel és este almaecetes kelkáposzta pakolás szükséges.

VÉRCUKORSZINT  CSÖKKENTÉSE:

- Fehér mustármagból 3 csapott kávéskanállal közvetlen a főétkezés előtt, rágás nélkül kevés vízzel lenyelni. Tegyük ezt 3 hétig, utána következzék hosszabb szünet.

- Fogyasszunk minden nap egy-egy csokor petrezselymet.

- Igyunk rendszeresen csalánteát. ! A csalánt csak forrázni !!!!)

VÉRKERINGÉS-SERKENTŐ:

Rozmaring-fürdő,  csalán-tea

Hagyma ! – kúraszerűen használva só nélkül! De mézzel, olajjal, paradicsommal együtt lehet.

VÉRKERINGÉS-ZAVAROK:

(Magas vérnyomásra is)

1 és negyed liter vízben felforralni:

20 dkg cukrot, amikor langyos, hozzáadni 8 dkg darabokra vágott tormát, 8 dkg

darabokra vágott fokhagymát, 2 egész citrom héját felszeletelve és a levét belenyomni.

Mindezeket egy 2 literes uborkásüvegbe tenni. Jól összekeverni, lazán lekötni papírral,

és 14 napig hűvös helyen állni hagyni. Közben felkeverni.

Dózis: Reggelente éhgyomorra egy-egy kupicával fogyasztani. Ez a mennyiség egy kúra. Kis

pauza után megismételhető. Általános felfrissülést és közérzetjavulást eredményez. Az erek bővültek

lesznek. Szabadabb lesz a keringés, megtisztul minden felesleges mészlerakódástól. Elmarad a szédülés

és fejfájás is.

VÉRNYOMÁS:

- MAGAS vérnyomás:

- Fagyöngy tea. Éjszaka áztatni 1 dl vízben  egy csipetnyi fagyöngyöt. Reggel

éhgyomorra meginni.

- Akácméz reggel.

- Sárgarépa és leve  (napi 10 gr)

- 5 fej fokhagymát apróra vágni, és 300 gr 96 fokos alkoholban 1 hónapig áztatni.

Naponta felrázni. 1 hónap után  leszűrni.  Adagolás: reggeli előtt 1 mokkáskanállal,

kevés vízzel bevenni.

VÉRNYOMÁS-SZABÁLYOZÁS:

Rizskúra:

A rizst rövid ideig főzzük, majd gőzben több órán keresztül állni hagyjuk. Fogyasszunk

hozzá almakompótot.

VÉRRÖGKÉPZŐDÉS: - Képződését akadályozza: - petrezselyem, olajos magvak, hidegen sajtolt olajak

VÉRSZEGÉNYSÉG:

- Vasas alma: négy vasszöget tegyünk este az almába reggelig,  vagy reggeltől estig. Húzzuk ki a szöget, együk meg az almát.  Héjából 5 perces főzéssel készítsünk finom teát.

- Sárgarépalé!! – Mindig citromosan, almával préselve, és utána együnk pár szem diót vagy olajos magvat.

VÉRTISZTÍTÓ: - fokhagyma, torma, petrezselyem

VISSZÉR:

Vénatágulás:

Kakukkfű-, rozmaring-, bormenta- vagy zsálya-tea.

Cickafark-tea

Két félét is összekeverhetünk ezekből

Kelkáposztalevél- pakolás:

- Torzsát és vastag ereket kivágni, a megmosott leveleket egy üveggel

elgöngyölni, a fájós erekre rátekerni, majd meleg ruhával betakarni.

(a levelet csak fáslizzuk, ne fóliázzuk a lábat!

Napi 1-4 órát legyen rajta mindaddig, amíg az eredmény nem lesz tökéletes.

Mindig a káposzta BELSŐ felét használni !

VITAMINHIÁNY-betegség:

Hagyma: - Kúraszerű használata tanácsos. Só nélkül !!!!! De mézzel,  olajjal, paradicsommal együtt lehet.

VÍZHAJTÓ: pl. málna

ZÖLDHÁLYOG: - SZIGORÚAN TILOS A SZEMFÜRDŐ !!!!!!!

Igyunk vízhajtó teát: a víz elvezetése a szervezetből a szemben is csökkenti a nyomást. Vizsgáltassuk meg a vesénket és pajzsmirigyünket, mert ezek lehetnek a fő okok. Igyunk rendszeresen csalán- vagy zsurló teát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regisztrációs lehetőségek!

 

 Saját blog :

http://frezia25.blog.xfree.hu

 

 1) Keresd magad degeszre 

 

http://kmdholding.com/huxh306

 

2) Családsegítő Program:

http://supreme2x2.com/index.php?spon=25801


 

3) 3V = Valós Változás Veled:

http://blteam.hu/halozat/?ajanlo=HER

 

4)  8x.hu 

http://8x.hu/?ref=3079&val

Kérjenek meghívót, a link így nem működik! Csak a saját weboldalam jön be!

herpacsi@gmail.com -on!

Köszönöm!